Niemand bezocht ooit het huis van de gepensioneerde – toen de buurvrouw naar binnen ging was ze geschokt

Lucy Ashen, een 39-jarige moeder van drie kinderen, woonde al 21 jaar in hetzelfde appartement in Londen. Desondanks kreeg ze haar buurvrouw zelden te zien, een oudere vrouw die alleen woonde in het appartement tegenover dat van Lucy. Ze ving ooit slechts een glimp van haar op in het trappenhuis, en ze werd nooit door familie of vrienden bezocht.

De buurvrouw leefde erg teruggetrokken, en durfde geen mensen thuis uit te nodigen in haar appartement.

Lucy wist ook dat de vrouw problemen had met haar geestelijke gezondheid en vermoedde al langer dat de oudere vrouw hulp nodig had. Ze kreeg alleen geen gelegenheid om contact te maken.

De moeder van drie kinderen had al herhaaldelijk geprobeerd om het vertrouwen van haar buurvrouw te winnen. Na een jaar, liet de buurvrouw haar eindelijk in haar appartement binnen. Maar toen Lucy het huis van binnen zag, was veel nog erger dan ze verwacht had.

Er lag vuil en puin over de hele vloer, het meubilair en de kleren van de buurvrouw waren versleten en zaten vol gaten.

Toen Lucy de koelkast opende, besefte ze dat de oude dame bijna niets te eten in huis had.

De vrouw zelf was al 13 jaar niet echt in bad geweest, en sliep op een vuile matras met een gat, op de vloer.

Na het bezoek, had Lucy genoeg gezien. Met behulp van haar 14-jarige dochter, spendeerden ze meer dan 60 uur om het appartement redelijk schoon te krijgen.

Zij wisten dat de vrouw nieuwe meubels, kleding en voedsel nodig had, en ze publiceerden een oproep op Facebook om geld te doneren voor de buurvrouw.

Ze maakten een lijst met benodigdheden en in slechts 24 uur was al 80% van de lijst gedoneerd. Lucy kon haar ogen niet geloven.

In slechts een paar dagen haalde Lucy voldoende geld op voor een goed bed, schone vloerbedekking, nieuwe meubilair, nieuwe kleren, drie maaltijden per dag. Maar bovenal werd de buurvrouw van Lucy een mens, die een gezicht kreeg in de gemeenschap en die niet langer onopgemerkt bleef.

Lucy en haar ‘Lady’, zoals ze de buurvrouw noemt, zijn inmiddels onafscheidelijk geworden!

Het is geweldig om te zien hoe behulpzaam en vrijgevig mensen kunnen zijn als ze beseffen dat iemand hulp nodig heeft. Deel dit prachtige verhaal als je het hier mee eens bent!